Krachttraining vrouwen

Krachttraining vrouwen

Ik hoor je als vrouw al denken…krachttraining voor vrouwen? Niks voor mij. Veel vrouwen denken, dat een sportschool alleen geschikt is voor mannen met enorme spieren en vrouwen met een strak, afgetraind lichaam. Dat beeld is echter helemaal achterhaald. Op dit moment wordt training in een sportschool, ook voor de gemiddelde, normale vrouw, steeds populairder. Trainen in de sportschool is niet alleen voor jonge vrouwen van rond de 30 weggelegd, maar ook 60+ vrouwen worden steeds enthousiaster over krachttraining. Je hoeft je ook echt niet in het zweet te werken om je spieren in de juiste balans te krijgen. Het een fabeltje dat je door krachttraining net zulke opgepompte spieren krijgt als bij een man. Een vrouwenlichaam is anders en werkt anders door de hormonen. Krachttraining voor de vrouw heeft gunstige effecten op de botten, vooral wanneer je boven de 60 komt.

Krachttraining vrouwen

Strakke lichamen

Op plaatjes, die te maken hebben met fitness voor vrouwen, zie je meestal mooie afgetrainde lijven. Laat je door dit soort foto’s niet overdonderen. Dit zijn meestal vrouwen die 24 uur per dag met hun lichaam bezig zijn. Voeding, cardio en kracht opbouwen is voor de doorsnee Nederlandse vrouw echt wel haalbaar, maar dan op een gezonde manier. Er zijn heel veel voordelen, die je door kracht te trainen, een gezond lichaam opleveren.

  • Je wordt sterker en krijgt zo wie zo een strakker lijf.
  • Je krijgt veel meer zelfvertrouwen
  • Je gaat op den duur afvallen, vet verdwijnt.
  • Gaat ouderdomsziekten, bijvoorbeeld diabetes tegen
  • Je houding wordt beter
  • Verbetering van de hormoonbalans
  • Betere stofwisseling en minder kans op blessures

Voordelen

Krachttraining vrouwen

Welke vrouw wil deze voordelen nu niet! Woon je in de omgeving van Rotterdam en wil je eens kennis maken met krachttraining voor vrouwen? Bezoek de website en laat je inspireren door de vele mogelijkheden op fitnessgebied.