Lente komt tevoorschijn

sportief

De lente begint langzaam op te borrelen. Vorige week stonden we nog massaal op het ijs en deze week trekken mensen er voorzichtig weer op uit om in het park te gaan zitten en te genieten van de zon. Dat betekent dat er ook weer gesport moet worden, want iedereen vindt het fijn om er goed uit te zien tijdens de warme dagen. Dit komt natuurlijk niet aanwaaien en vereist enige inspanning.

Momenteel is het lastig om naar een sportschool te gaan aangezien deze gesloten zijn. Toch zijn er genoeg oplossingen te bedenken hoe je wel aan de slag kan gaan. Je kent de hometrainers en loopbanden vast wel, maar de echte favoriet blijft de crosstrainer. Dit is een kruising tussen hardlopen en traplopen, waarbij je ook actief je armen kunt gebruiken. Het apparaat staat eigenlijk bekend om zijn lage impact. Het oefent weinig druk uit op de gewrichten waardoor er weinig kans op blessures is. Dit is het tegenovergesteld van bijvoorbeeld een loopband. Zo worden crosstrainers vaak gebruikt bij revalidatieprogramma’s en zijn ze ideaal voor sporters met veel voorkomende klachten.

Wanneer je last hebt bij het hardlopen, voetballen of een andere sport geeft dit een teken af. Hierdoor kan je beter gebruik maken van een crosstrainer om fit te worden en te blijven. Bij een crosstrainer staan uw voeten altijd op de pedalen en zullen nooit losgelaten worden, waardoor u geleidelijke en soepel bewegingen kunt maken onder een constante krachtverdeling waardoor de druk op de gewrichten wordt verminderd.

Ook bij het gebruik van een crosstrainer is het belangrijk om de armen correct te gebruiken. Hierdoor kun je echt je hele lichaam en alle spiergroepen gebruiken en dus zeer effectief trainen. Het is zelfs zo effectief dat het misschien wel de beste cardio-machine is. Met een gemiddelde intensiteit van 20 minuten kun je goed trainen. Wilt u mee weten over crosstrainers en andere soortgelijke apparatuur? Kijk dan op deze website: www.tunturi.com

Be the first to comment

Leave a comment

Your email address will not be published.


*