Marathontraining Den Haag

Loop jij dit jaar de marathon van Rotterdam? En train jij met This is Running in Den Haag naar de mooiste marathon van ons land? Dit jaar staat de marathon gepland op 24 oktober 2021.

This is Running biedt wederom marathontraining aan. Vanaf dit jaar voor het eerst ook in Den Haag. Vanaf half juli start het nieuwe traject en wordt er met diverse groepen naar deze geweldige marathon toegetraind. Er wordt een traject aangeboden wat gericht is op de visie van Sportrusten, waarbij lopers op een andere manier gaan trainen. Er wordt namelijk getraind op hartslag. In tegenstelling tot de traditionele schema‚Äôs loop je bij deze manier van marathontraining geen lange duurlopen. Wat als resultaat heeft dat je geen overbelasting hebt, geen overtraining en dat er een veel betere balans is tussen trainen en rust. Je hebt hierdoor een veel beter herstel. De duurlopen die je doet zijn niet langer dan 14 km. Dit is voor veel mensen ondenkbaar, maar de afgelopen jaren heeft This is Running met deze marathontraining veel marathonlopers naar de finish gebracht. 

Sluit je aan bij marathontraining Den Haag doe je wekelijks vier trainingen. Twee duurlopen waarbij je op hartslag traint, een intensieve training, de zogenaamde intervaltraining en een korte training, die vogels kijken wordt genoemd. Op deze manier is er veel variatie in het schema. Hierdoor traint het lichaam op vele intensiteiten. En is de balans tussen suikers en vetten, onze brandstoffen, optimaal.

Vele jaren terug is This is Running gestart met marathontraining. En zijn zij gespecialiseerd in het trainen op hartslag. Ieder jaar wordt er met groepen naar diverse marathons toegewerkt. Veel lopers zien de voordelen van deze manier van marathontraining. Ook in Den Haag gaan steeds meer lopers op deze manier trainen. Er gaat veel minder tijd zitten ten opzichte van het traditionele schema. Daarnaast train je veel gerichter en maak je minder kilometers. Ook worden blessures ver weg gehouden. Al met al ben je veel fitter nadat je naar de marathon hebt toegetraind.

Dit jaar wordt de marathontraining Den Haag verzorgd door een nieuwe trainer van This is Running. Er wordt getraind in het Haagse Bos en veel lopers hebben zich al aangemeld voor de marathontraining Den Haag.

Be the first to comment

Leave a comment

Your email address will not be published.


*